فرآیند رنگ آمیزی ساختمان در هر پروژه ی بازسازی و بهسازی منزل، نقشی اساسی دارد. رنگ ها می توانند تاثیر بسزایی در نمای خارجی و دکوراسیون داخلی خانه به وجود آورند.
به همین دلیل می توانیم نقاشی ساختمان را عاملی مهم در تبدیل فضای کسل کننده به فضایی جدید و هیجان انگیز به شمار آوریم.
داشتن اطلاعات کافی و دانشی کامل از خدمات رنگ آمیزی ساختمان سبب می شود به شما در تصمیم نهایی کمک بسزایی کند. در مراحل رنگ آمیزی ساختمان، یکی از عوامل مهم، اطلاع کاربران از هزینه رنگ آمیزی ساختمان است که ترجیح آن ها بر صرفه ی اقتصادی نقاشی ساختمان می باشد. در نهایت بتوانند قیمت رنگ آمیزی ساختمانی اقتصادی و به صرفه تری را داشته باشند.
در ادامه به مزیت ها و نقش هایی که از نتایج رنگ آمیزی ساختمان به وجود می آورد می پردازیم:
- نقاشی ساختمان و سطح نمای خارجی ساختمان آن را از تاثیرات جوی محافظت می کند.
- رنگ آمیزی ساختمان ظاهر جذابی به سطح ساختمان می دهد.
- نقاشی ساختمان، به ایمن و تمیز نگه داشتن سطح ساختمان کمک می کند.
انواع رنگ آمیزی ساختمان
قبل از آن که به بررسی مراحل نقاشی ساختمان بپردازیم، لازم دانستیم که به معرفی انواع رنگ آمیزی ساختمان بپردازیم و از طرح های رنگ آمیزی ساختمان سخن به میان آوریم.
رنگ روغن: رنگ های روغنی یکی از مهم ترین و در عین حال گران ترین انواع رنگ در نقاشی ساختمان هستند که عمدتا روی دیوارهای داخلی ساختمان های مسکونی رنگ آمیزی می شوند. این رنگ ها معمولاً در سه لایه، یعنی آستر، زیرپوش و پوشش نهایی اجرا می شوند. رنگ های روغن عمدتا در دو نوع براق و مات موجود هستند. رنگ روغنی براق بر روی سطوح صاف رنگ آمیزی می شود. از طرف دیگر، رنگ مات روی سطوحی اعمال می شود، که دارای برجستگی هایی است که نمی توان آن ها را توسط بتونه پوشاند. مهم ترین مزیت در مورد رنگ روغن این است که دوام و پایداری بیشتری نسبت به رنگ های دیگر در رنگ آمیزی ساختمان دارد.
رنگ مینا: رنگ مینا به دلیل دامنه ی گسترده ی در دسترس بودن، یکی دیگر از گزینه های محبوب نقاشی برای فضای داخلی ساختمان است. علاوه بر این، در بسیاری از موارد، از رنگ مینا نیز در طراحی نقاشی ساختمان استفاده می شود. جدا از آن، از رنگ مینا به طور گسترده ای بر روی درها، روکش ها، پاسیوها و ایوان ها استفاده می شود و می توان از آن در سطوحی مانند سنگ تراشی، حصیر، گچ، بتن، فلز، سرامیک و شیشه استفاده کرد. بهترین چیز در مورد رنگ مینای این است که این رنگ هم به صورت آلکید و هم با تغییرات پایه روغن موجود است. نکته جالب دیگر در مورد رنگ آمیزی ساختمان با رنگ مینای این است که می توان آن را به راحتی خشک و تمیز کرد.
رنگ قیر: این رنگ بیشتر برای رنگ آمیزی سطوحی مانند ورق های فلزی استفاده می شود. این نوع رنگ عمدتا برای ضد آب کردن پایه های بتن، ضد آب کردن سطوح چوبی، آماده سازی سطح مقاوم در برابر زنگ زدگی برای مخازن و فلزات، بتونه کاری زیراندازها قبل از نصب غشاهای قیر استفاده می شود.
رنگ سیمان: از این نوع مواد رنگی به طور گسترده ای برای رنگ آمیزی ساختمان هایی با دیوارهای آجری خشن استفاده می شود. بنابراین، این رنگ نقش مهمی در خدمات نقاشی خارجی ساختمان دارد. این رنگ به صورت پودر موجود است که لازم است قبل از استفاده با آب مخلوط شود. از ویژگی های رنگ سیمان، به دوام بودن و ضد آب بودن آن می توان اشاره کرد، و همچنین از رنگ قیر به طور گسترده ای برای رنگ آمیزی ساختمان با سطوح ناهموار در نمای خارجی ساختمان استفاده می شود. علاوه بر این، با دو لایه استفاده از رنگ های سیمانی، می توان سطوح مستعد رطوبت را رنگ آمیزی کرد.
رنگ پلاستیک: این نوع مواد رنگی شامل انواع مختلف پلاستیک به عنوان پایه و آب به عنوان رنگ ساختمانی رقیق تر به کار برده می شود. رنگ آمیزی ساختمان با رنگ پلاستیک به دلیل در دسترس بودن، موجود بودن طیف گسترده از رنگ ها، ظاهری جذاب و احساس خوبی که به ما می دهند، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. رنگ پلاستیک بیشتر در رنگ آمیزی فضای داخلی خانه های مدرن استفاده می شود. علاوه بر این، این نوع رنگ اغلب برای نقاشی فضای داخلی فضاهای تجاری مانند نمایشگاه ها، سالن های نمایش و غیره استفاده می شود.
طرح های جدید رنگ آمیزی ساختمان
انتخاب طرح مناسب به منظور ایجاد فضایی دلخواه، یکی از عواملی است که دانستن آن به ما در جهت داشتن خانه ایی زیبا کمک می کند. افرادی که تمایل دارند علاوه بر نقاشی ساختمان، از طرح های جدید رنگ آمیزی ساختمان استفاده نمایند می توانند به مقاله ایی که در این موضوع به تفصیل صحبت شده است مراجعه نمایند و نمونه کار رنگ آمیزی ساختمان را با رنگ آمیزی ساختمان با غلطک، رنگ آمیزی ساختمان با شابلون، رنگ آمیزی ساختمان با غلطک طرح دار، رنگ آمیزی ساختمان سه بعدی و دیگر انواع نقاشی ساختمان با جدیدترین طرح ها را بررسی نمایند.
فرآیند کار نقاشی ساختمان
فرآیند رنگ آمیزی ساختمان خانه در داخل:
نقاشی یک فرآیند پنج مرحله ای برای خانه جدید (داخل خانه) است.
1- ابتدا نقاشان دیوارها و سقف ساختمان را تمیز می کنند.
2- آغازگر را بزنید.
3- بتونه دیواری بزنید. برای بار لایه ی دوم هم بتونه دیواری بزنید.
4- رنگ نقاشی انتخاب شده را بزنید.
5- پوشش رنگ انتخاب شده را به عنوان آخرین مرحله اعمال کنید.
استفاده از آغازگر:
این اولین قدم در فرآیند رنگ آمیزی ساختمان است.
استفاده از بتونه:
این فرآیند سطح صافی را روی دیوارها ایجاد می کند. برای شناسایی و آزمایش صافی دیوار می توانید از نور و لوله ای در زیر آن نور استفاده کنید، از این روش می توانید صاف بودن دیوار بفهمید.
اگر گچ کاری به درستی انجام نشده باشد، در نهایت مقدار بیشتری را برای بتونه دیواری خرج خواهید کرد.
استفاده از رنگ:
پس از استفاده از بتونه، فرآیند رنگ آمیزی ساختمان شروع می شود. به محض اتمام یک پروسه از نقاشی ساختمان، اکثر مردم کلیدهای برق سوییچ ها را تعمیر می کنند. نجاران می توانند کار روی کمد و کار با چوب آشپزخانه را شروع کنند. هنگامی که تمام کارهای داخلی را به پایان رساندید، می توانید به قسمت دوم بپردازید.
می توانید یک بار پس از فرآیند رنگ آمیزی اولیه برای بار دوم ساختمان را رنگ آمیزی کنید زیرا ممکن است رنگ پس از خشک شدن در خانه تغییر شکل دهد.
فرآیند نقاشی ساختمان در خارج از خانه:
نقاشی ساختمان یک فرآیند سه مرحله ای برای خانه جدید است. ابتدا نقاشان دیوارهای ساختمان را تمیز می کنند.
آغازگر را می زنند.
رنگ انتخاب شده را می زنند.
و در مرحله ی آخر، رنگ آمیزی، رنگ انتخاب شده را آغاز می کنند.
خُب، امیدوارم این مطالب هم تونسته باشه حق مطلب رو در مورد فرآیند رنگ آمیزی ساختمان به خوبی ادا کرده باشه!
اگر می خوایید اتاق هاتون یا دیوارهای محل تجاری، شرکتی و یا سازمانی خودتون رو رنگ آمیزی کنید، حتما حتما با ما تماس بگیرید تا بتونیم بهترین راه حل هارو جلو پاتون قرار بدیم.
کارشناس، استادکار و نقاش کار متخصص ما در این راه امتحان خودشو خیلی خوب پس داده و برای اطمینان از گفته های بنده می تونید به گالری تصاویر نقاشکار سری بزنید.